Thursday 28 June 2012

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE GOOGLE

Global İnternet search arama motoru google,bir başka proje ile karşımıza çıkıyor,birçok dev şirketlerin enerji  konusundaki yatırım ve araştırma hasasiyetini dikkate alan google,şu  an Amerika da,californiya mountain wiev kasbasında bulunan 10 hektarlık arazisi üzerine, tamamen güneş enerjisi sistemleri yerleştirerek,elektrik enerjisi tüketim kapasitesinin yaklaşık yüzde otuzunu bu şekilde karşılamayı amaçlıyor.
Aslında bu çalışmaya google geç kalmış durumda.,yapılan hesaplamalara göre 320 milyon dolar civarında, googleplex ismini vermiş oldukları kampuse,alınan bilgilere göre yaklaşık 9200 adet güneş panelleri yerleştirmeyi düşünüyor.
Bu çalışmaları önümüzdeki bahar aylarına doğru, tamamlamayı düşünen yetkililer,yerleştirilen bu güneş enerjisi panelleri üzerinden,tahminimize göre,1.6 megawat elektrik,enerjisi üretebileceğini belirtmiştir.
Bu amaçlanan projeyi yürütecek olan, Eİ solution firması, google ile yapmış olduğu sözleşmenin,mali ve finans boyutu ile sayısal rakamları kesinlikle vermek istemediler.
Google bu projesi sayesinde ,kendi enerjisini kendi imkanları ile üretme niyetine girmesi sonucu,yaklaşık gelecek 10 yıl içerisinde, maddi kazancının getirisi ile, harcamış oldukları masrafı fazlası ile çıkaracaklarını düşünmekteler.
Google  internet arama motoru aslında bünyesinde bulunan bilgi işlem desteği ünitesi trafından, çok elektrik kullanımları ile alakalı yüklü faturaları ödemek zorunda kalınca,uzmanlarında görüşleri alınarak google yetkilileri bu konuda  ar-ge çalışması yapılması ve araştırılması uygulamaya konulması istendi.
Bakalım bu çalışmalardan sonra ne gibi değişiklikler yapacaklar bekliyoruz. bknz.http://astore.amazon.com/httpdatacardb-20

              

No comments:

Post a Comment