Wednesday 20 June 2012

GOOGLE ÜÇBOYUTLU HARİTA ÖZELLİĞİ

Teknoloji yarışı son hızla ilerlerken,google dan bir atak da  üç boyutlu harita teknolojisini, piyasaya tanıtmak üzere harekete geçti.Zaten harita üzerine  çok yoğun kullanılmasına rağmen google , milyarlarca insanın kullandığı  haritadaki son değişiklikleri bir an önce tamamlayıp,bu piyasayı kimseye kaptırmak istemiyor.
Çıkan haberlere göre apple de kendi harita teknolojilerini, piyasaya arz etmek üzere ve bu bir çekişmeyi de beraberinde getiriyor.
Apple biliyorsunuz tablet bilgisayarlar ve süper akıllı telefonlarda, bu teknolojiyi vakit kaybetmeden getirmek den yana.
Bu konularda dünya devi arama motoru google,yöneticilerinin yaptıkları ardı arkası kesilmeyen açıklamalardan anlaşılıyor ki,google earth ile eklenerek hazırlanan 3D özelliği sayesinde,daha kaliteli ve gerçek den ayırt edilmeyen görüntü kalitesi ile,harika bir teknoloji.
Akıllı mobil cep telefonlarında öyle bir özellik kazandırıldı ki,kesinlikle internet e bağlı olmaksızın google nin verdiği bu hizmet den yararlanabilecekler,ne güzel bir gelişme öyle değil mi?.
Bu hizmetler  adres tespitinde çok kullanışlı olan nevigasyon aletlerinden çok daha ötede ve kalitede bir teknoloji ve kullanıcıların kesinlikle memnuniyet duyacakları bir çalışma.
Google hiçbir masraf dan kaçınmayarak,Google imagery 3D yeni tip görüntüleme sistemi sayesinde,özel uçaklar ile,yapılmış orijinal görüntüler ve çekimleri  en ince ayrıntısına kadar,istenilen açı ve yakınlıkta görmek mümkün olacak şekilde tasarlanmış.
Google uzmanları,gökyüzünde bir uçak yada helikopterden kuşbakışı görüntü orjinalliğine yakın,  mükemmel bir görüş mesafesi ile,üç boyutlu görüntü kalitesini yakladıkları nı beyan ediyorlar.
Biliyorsunuz Google earth uzun süredir piyasalarda ve özellikle apple de  2008 yılından beri,sorun yaşanmadan kullanılmakta idi.
Hazırlanan bu 3D boyutlu görüntü projesi, 2012 yılının sonlarına doğru tüm ev ,ofis bilgisayarlarında kullanılmaya başlanacak.
Özellikle ilk olarak nerden ve hangi bölgeden kullanıma başlanacağı konusunda,herhangi bir açıklama yapılmaz iken,yaklaşık 300 milyonun üzerinde yaşadığı  tahmin edilen, kaliforniya ve çevresi bu teknoloji sayesin de,bölgeyi  kuş bakışı  görme şansına kavuşacağı söyleniyor.
Bunun yanında,ABD nin büyük metropol ve şehirleri,ve diğer dünya metropol şehirleri,yakında  bu uygulamayı görmekden keyif alacaklar.
Ayrıca  iOs işletim sistemini kullanan apple ile android işletim sistemi,kendi aralarındaki çekişmelerin yanısıra,microsoft unda piyasaya çıkarmış olduğu,openstreetmap proğram teknolojisi de bu çekişmelere dahil oldu.microsoft un kullandığı bu teknoloji ,wikipedia ile foursquare gibi dev telefon şirketleri tarafından sorunsuz kullanılmaktadır.
Yaklaşık 600 bini geçen kullanıcı sayesinde,zaten google ye ciddi bir rakib olmuş durumda,Bizim anlıyamadığımız bir konuda bu belirttiğimiz büyük şirketler,google,microsoft,apple gibi firmalar kimi zaman birlikte hareket ederken kimi zamanda zorlu bir rekabetin ortasında savaş halindeler,tabi bu büyük pastadan pay alma savaşı ve piyasayı tekbaşına ele geçirme savaşı ne zamana kadar sürer bilinmez.kalın sağlıcakla..
Trend Micro İnternet Security 2012

                     

No comments:

Post a Comment