Sunday 17 June 2012

TÜRKLER GOOGLE İLE E-TİCARETTE

Google den duyulmadık umulmadık bir fırsat sunuluyor bizim türklere,bundan umarım hepiniz haberi yoktur.platformun adını ''İşinizi İnternet'e taşıyın''duyurusu ile yapmaktadırlar.platformun hedefleri arasında sayısal olarak bir milyonun üzerinde, K.O.B.İ ye bu imkanı sağlamak ve süreç içerinde,yıl sonunda aktif,faal olarak on bin aktif e-ticaret web sitesini misli ile katlıyacağı tahmin ediliyor.
''İşinizi İnternet'e taşıyın platformu ,google da ilk defa türkiye'de uygulanması bir çok kişiyi şaşırttı doğrusu.
Mevcut proje bir çok Kobi'nin hali hazırda kurumsal web sitesi ile tanışmadığını hesaba katar isek,rekabet gücü artıracak ve dünya piyasasındaki yerini alacak olması sebebi ile çok sevindirici bir gelişme.
platforma desteğini veren firmalar arasında,yurtiçi kargo,ideasoft, garanti bankası,ve google önceliğinde,hosting desteği verilerek,e-dönüşüm sürecine katkıda bulunuluyor.
Google bu platform bağlamında,Kobilerin imkanlar dahilinde,bir senelik olarak karşılıksız,bedava teknik destek ve çözümler bulunacak,internet teknolojilerinin işlerine entegrasyonu bu şekilde çözüme kavuşturulacak.
Diğer   web sahiblerinin  olduğu gibi,.com uzantılı alan sahibi olabilecekler.
Kurumsal web sayfası sahibi olacak,hosting servis hizmetlerinden yararlanabilecek,e-ticaret portallarını kurabilecek ve hayata geçirebilecekler.Bu şekilde hizmet ve ürünlerinin  sanal ortamda web sitesi üzerinden pazarlama ve tanıtma imkanı bulabileceklerdir.
Bu konuda devlet yetkilileri de,bu rekabetçi ortamda kobilerin de yer almasının çok yerinde olacağını belirttiler.
Google Türkiyede ilk defa böyle bir projeye imza atıyor ve bu bizim için büyük bir fırsat.Zaten kosgeb'e devlet trafından bir takım destekler verilmektedir,google nin böyle bir proje ile,platformu desteklemesi,
e-ticretin türkiye de  istediği hedefe ulaşmasında çok önem taşıyor.
Google Türkiye temsilcisi,ülke direktörü durumunda olan Bülent Hiçsönmez ve bunun yanında,garanti bankası genel müdürlüğünü yapan Ergün Özen in  açıklamalarında,biliyorsunuz Türkiye'de hazırlanmakta olan yeni türk ticaret kanunu ve yeni anayasa hazırlıkları ile ilgili yasalar faaliyete geçmeden,e-dönüşüm çalışmalarının acil olarak,sürece entegre edilmesi ve hazır edilmesi gerekmekte olduğunu vurguladılar.
Bunun yanında garanti bankasının  açıklamalarına göre,Kobilerin projeden faydalanmak için,e-ticaretin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere iki yıl süre ile ücret taleb etmeden sanal pos hizmeti vereceklerini ve bu konudaki altyapının hazır olduğunu belirttiler.
Bir Diğer avantaj ise  daha önce Ar-ge araştırması yapmış ve yaptırmakta olan firmaların projelerini destekliceklerini belirttiler.
Bakanlık yetkilileri bu husuta ki kararnamenin  çıkacağını  ifade ettiler.yetkililer artık teknolojik olarak yapılan yatırım ve projelere destek vermek den geri kalmıcağını özellikle vurguluyorlar,Google nin verdiği desteğe teşkkür eder,desteklerinin devamını umarız.kalın sağlıcakla..

No comments:

Post a Comment