Saturday 16 June 2012

İLİM VE ZENGİNLİK

Google,dedik,adsense dedik,hit dedik,backlink dedik,ve geldik, bu gün ki konumuza, tercihimi bu gün islami bir bakış ve yöneliş ile ilim üzerine,ele almak istiyorum. Genelde konularımız günümüzün teknolojik ve ticari gelişmeleri ile alakalı olsada,bu gün farklı bir yerden başlamak istiyorum.
Bilim ile ''BİLMEK'',ilim ile mümkündür.
Her zengin malını korumak zorunda ve çilesinde değil mi,İlim ise sahibini yani bilgini korur.Bu bakımdan ilim,zenginlikden her zaman,bütünüyle zenginlik'den üstündür.Bazı kimselerde,ilim ve zenginlik bir araya gelmiştir.Bu halin değeri ortadadır.
Her zengin zalim değildir.Hele islamiyeti anlamış,islamın emirlerini tutmaya,yasaklarından kaçmaya çalışan bir zengin,halkın hizmetçisidir.
Zaten bir milletin efendisi,o millete hizmet eden değil mi?
Zenginlerden biri,çekirdeği alıp,toprağa gömdükten sonra düşünürse,kendi kendine derki: '' Ben küçük bir hareketle bir çekirdeği,toprağa gömdüm''.
Yaptığım iş gayet basit.Fakat bu küçük harekete karşılık,Allah bana kocaman bir ağaç verecek.İşte islama uygun hareketlerimizin karşılığı,böylesine büyük mükafatlardır.
Böyle olmayıp,birde aksi hareketlerde bulunsak,ozaman tarlamızın başından akan suyun yolunu,sebzelerin mecrasına çevirmemiş oluruz değilmi,susuz kalan sebzeler bizden davacı olacakları gibi:  hava,su,güneş,ve toprak da bizden davacı olacaktır.Çünkü bunların hepsi bir hazinenin anahtarıdır.
Suyun yolunu sebzelere,çevirmeyen insan,toprak,hava,su ve güneş gibi faydalı şeyleri,zararlı hale getirmiştir.
Böylece sebzeler kuruyabilir.işte kumarcı zamanı öldürürken,içki içende aklını küllendirmektedir.Aklı küllenmiyenler anlarki,kainat kocaman bir kitap,ağaç ise onun bir fasikülü,dallar  birer sahife,çekirdek birer nokta,her noktada kitap yeniden yazılmış,işte katibin sanatkarlığı...
E-Ticaret Sitesi


        

No comments:

Post a Comment