Thursday 14 June 2012

GOOGLE DA TARTIŞMA

Tartışmalara neden olabilecek, bir haberden bahsetmek istiyorum,bu bir iddia tabiki,en büyük(Search engine) arama motoru Google' a ,reklam vererek, büyük meblağda paralar ödeyen,firmalar olduğu ve bu şekilde üst sıralara çıkartıldığı belirtilmektedir.
Bu konu ile ilgili,Google reklam mühendislik bölüm başkan yardımcısı olan  Mr.Amit Singhal ise konu ile ilgili değerlendirmesinde iddiayı yalanlamaktadır.

Nextag'ın  Seo' su olan  Mr.Jeffrey Katz da  Wall Street Journal'da, bütün bu tartışmaları başlatarak,Google arama sonuçlarını,kendi  hedefleri doğrultusunda değiştirdiğini ortaya atması ile tartışma yarattı.
Ayrıca konuyu daha da ileriye taşıdı ve ''Google daki tekelcilik'' yorumu yaparak,Google sıralamadaki  asıl gerçek siteleri, rant içeren reklam firmalarına sayfalarına yönlendirdiğini iddia  ederek,büyük bir tartışmaya yol açtı.
Bütün bunların yanında,söylemlerini ispat edeceklerini ima ederek,Nextag'ın geçen yıl Adalet Senato Komitesinden,İstatistik'i veri trafiğini gösteren,bilgi transfer sonuçlarında,Google'ın yeni  çıkan  kullanmış olduğu Algoritmayı değiştirdiği tarihi verebileceklerini söylemesi ile tartışma yeni bir boyut kazandı.
Click Here!






PageRank Checker PageRank Checker

No comments:

Post a Comment